Matmuffins med spenat, feta, squash och soltorkade tomater
Ett bra tips att ha till mellis eller när man äter till exempel soppa för att det
ska bli lite mer mättande. Receptet från boken "muffins och smoothies"
av C. Lindblad.


Ingredienser: (8 stora eller 16 små muffins)
5 dl vetetmjöl
3,5 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl quinoa
1 tsk salt
3 ägg
2,5 dl vatten
1,5 dl naturell yoghurt
1 dl olivolja
50g färsk spenat, riven i stora bitar
200g fetaost, i stora tärningar
1 liten squash, skuren i tunna skivor
8 st soltorkade tomater (eller efter smak)
Gör så här:
Blanda de torra ingredienersna i en stor skål och ställ åt sidan. Koka
quinoan enligt anvisning innan. Vispa äggen ordentligt, rör i vatten,
yoghurt och olivolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och
rör i äggblandningen, spenaten, tomaterna och osten. Spara några
osttärningar till garnering. Fördela smeten i smorda formar i höjd med
formkanten. Stick ner några squashbitar och garnera med resten av
osten. Grädda i 25-30 minuter för stora muffins, något kortare för små.
Kommentarer
Trackback