Kycklingfilé i basilika och timjansås

Den här grytan blev himla god. Kyckling och massa kryddor. Jag provade
att ha matbanan till som jag kokade. Det blev dock helt misslyckat och
den var inte alls god. Lärde mig att för att använda matbanan så måste
man ha den i någon typ av sås, till exempel thaigryta med cocosmjölk.

kycklinggryta

Ingredienser (4 port.)

5 kycklingfiléer
1,5 msk grillkrydda
0,5 msk svartpeppar
1  röd lök
0,5 purjolök
4 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
1,5 dl rött vin
1 köttbuljongtärning(ar)
1 grönsaksbuljongtärning(ar)
1 st kycklingbuljongtärning(ar)
0,5 msk sambal oelek
0,5 msk basilika
0,5 msk timjan
2 msk balsamicovinäger
1,5 msk kinesisk soja
5,5 dl lättcremfraiche

Gör så här:

Stek och strimla kycklingen. Krydda med grillkrydda på ena sidan och 
svartpeppar på den andra. Hacka lök och purjo. Finhacka vitlöken. Låt 
det fräsa med kycklingen det allra sista. Koka ihop vatttnet och vinet med 
buljongtärningarna. Häll det över köttet. Tillsätt resten av ingredienserna 
och låt puttra en stund. Servera potatis, ris eller pasta till och en god sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0