Kycklingfilé i basilika och timjansås
Den här grytan blev himla god. Kyckling och massa kryddor. Jag provade
att ha matbanan till som jag kokade. Det blev dock helt misslyckat och
den var inte alls god. Lärde mig att för att använda matbanan så måste
man ha den i någon typ av sås, till exempel thaigryta med cocosmjölk.

Ingredienser (4 port.)
5 kycklingfiléer
1,5 msk grillkrydda
0,5 msk svartpeppar
1 röd lök
0,5 purjolök
4 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
1,5 dl rött vin
1 köttbuljongtärning(ar)
1 grönsaksbuljongtärning(ar)
1 st kycklingbuljongtärning(ar)
0,5 msk sambal oelek
0,5 msk basilika
0,5 msk timjan
2 msk balsamicovinäger
1,5 msk kinesisk soja
5,5 dl lättcremfraiche
Gör så här:
Stek och strimla kycklingen. Krydda med grillkrydda på ena sidan och
svartpeppar på den andra. Hacka lök och purjo. Finhacka vitlöken. Låt
det fräsa med kycklingen det allra sista. Koka ihop vatttnet och vinet med
buljongtärningarna. Häll det över köttet. Tillsätt resten av ingredienserna
och låt puttra en stund. Servera potatis, ris eller pasta till och en god sallad.
Kommentarer
Trackback