den med ris. Jag gjorde dubbel sats - då räcker den jättelänge och man
kan frysa in en del.

Ingredienser: (4port.)
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
1 stor morot
1 msk olja
400g oxgrytbitar
3 st kvisttomater
1 st örtbuljongtärning
2 msk matlagningsvin (rött)
2 kvistar kruspersilja
Gör så här:
Finhacka löken, moroten och sellerin. Häll oljan i en gryta och fräs ihop
grönsakerna och bryn köttbitarna tillsammans med grönsakerna. Ge det
hela lite färg, finhacka de färska tomaterna och lägg i dem. Låt koka ihop
i fem minuter. Öppna burken med skalade tomater och tryck sönder dem
med en gaffel i grytan. Lägg sedan i örtbuljongtärningen. Låt sjuda i 15
minuter och häll i vinet. Smaka av med salt och peppar. Strö finhackad
persilja på toppen vid servering.

0