Kött med hasselbackpotatis
Det här är en maträtt som jag lärde mig av min mor för länge sedan. Egentligen
ska det vara riktig grädde men jag föredrar att göra en redning med mjölk istället
eftersom jag tycker att det blir för maffigt annars. Fläskfilé är att rekommendera
men annat kött funkar. Vanliga bananer eller matbananer efter tycke och smak.


Ingredienser: (4port.)
8 potatisar
1/2 fläskfilé (eller annat kött)
2 bananer (eller matbananer)
mjölk (ev. matlagningsgrädde)
rosépeppar
salt och peppar
1 knippe sallad
Gör så här:
Skala och skär skåror i potatisen, nästan ändå ner men inte riktigt. Lägg
dem i på en plåt och pensla med smör. In i ugnen på 200° och låt dem
vara inne i ca 45 min eller tills dom är mjuka. Pensla ytterligare två gånger
med smör och häll på ströbröd mot slutet.
Stek köttet i skivor tills det har fått färg på ytan bara. Häll på redning med
mjölk och blanda med köttspadet i stekpannan. Tillsätt skivad banan och
rosépeppar. Låt puttra på svag värme tills köttet är genomstekt och tills
bananerna är mjuka. Servera med sallad.
Kommentarer
Trackback