och dom blev ganska bra, dock inte exakt så krispiga som jag ville ha dom.
Ska se om jag kan luska ut hur jag kan få dom ännu bättre nästa gång. Tror
jag stoppade in dom i frysen innan dom var helt svala, vilket man inte ska göra
har jag läst. (recept från www.recept.org)


Ingredienser (40 snittar):
200 g Smör; eller margarin
2 1/2 dl Socker
1 1/2 msk Vaniljsocker
4 msk Kakao
3 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
Pensilng och garnering
Ägg; lätt uppvispat Pärlsocker
1 1/2 msk Vaniljsocker
4 msk Kakao
3 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
Pensilng och garnering
Ägg; lätt uppvispat Pärlsocker
Gör så här:
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till en deg och lägg den kallt att vila
30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Ta fram den kalla degen och dela den i fyra lika
stora bitar (till ca 40 kakor). Rulla ut till plåtlånga längder. Lägg längderna på
två bakpappersklädda plåtar och tryck till dem lätt. Pensla med lätt uppvispat ägg
och strö på pärlsocker. Grädda längderna i ca 15 minuter. Skär upp de nygräddade
längderna i sneda snittar.

0