matlust
Balsamicokyckling med rödbetssallad
Det här är en matig kycklingsallad med spiskumminkryddade rödbetor, 
marinerad fetaost och spenat. Godast om kycklingen är varm tycker jag
och det är gott att ha lite matyoghurt till. 

rodbetssallad

Ingredienser:
800g rödbetor
1 1/2 tsk hela spiskumminfrån
olivolja
flingsalt
nymald peppar
4 kycklingfiléer
100g bladspenat
1 burk marinerad fetaost 300g
2msk balsamvinäger

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Tvätta rödbetorna, skär i klyftor och lägg på en plåt med
bakpapper. Blanda med spiskummin, 2msk olivolja, salt och peppar. Stek i
mitten av ugnen i 25 minuter. (Jag var lite för snabb och läste inte receptet så
noggrannt, så jag skalade och kokade rödbetorna i stället. Det blev också bra
men jag tror att det blir godare i ugnen).

Bryn kycklingen i olivolja och krydda med salt och peppar. Låt steka med i 
ugnen ca 15 minuter (detta missade jag också, stekte bara kycklingen på
spisen - ska ha den i ugnen nästa gång).

Fördela spenat, rödbetor, kyckling och ost på tallrikar. Ringla över vinäger 
och 2msk marinad från osten.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress