marinerad fetaost och spenat. Godast om kycklingen är varm tycker jag
och det är gott att ha lite matyoghurt till.

Ingredienser:
800g rödbetor
1 1/2 tsk hela spiskumminfrån
olivolja
flingsalt
nymald peppar
4 kycklingfiléer
100g bladspenat
1 burk marinerad fetaost 300g
2msk balsamvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Tvätta rödbetorna, skär i klyftor och lägg på en plåt med
bakpapper. Blanda med spiskummin, 2msk olivolja, salt och peppar. Stek i
mitten av ugnen i 25 minuter. (Jag var lite för snabb och läste inte receptet så
noggrannt, så jag skalade och kokade rödbetorna i stället. Det blev också bra
men jag tror att det blir godare i ugnen).
Bryn kycklingen i olivolja och krydda med salt och peppar. Låt steka med i
ugnen ca 15 minuter (detta missade jag också, stekte bara kycklingen på
spisen - ska ha den i ugnen nästa gång).
Fördela spenat, rödbetor, kyckling och ost på tallrikar. Ringla över vinäger
och 2msk marinad från osten.

0