kan frysa in i portionsförpackningar. Den här thaigrytan har lite sting i sig
och blev god. Jag typ fyrdubblade receptet som är från www.tasteline.com



Gott med ris till, mums...

Ingredienser:
400g kyckling
1tsk rapsolja
salt och peppar
1st gul lök
1st vitlökslyftor
0,5st chilifrukt
1tsk ingefära riven, färsk
4dl kokosmjölk färsk (jag använde 4st burkar)
500g wokgrönsaker (vitkål, blomkål, gul/röd/orange paprika,
morötter, broccoli, vattenkastanjer, bambuskott)
1 limeskal
2msk kycklingfond (jag hade i en skvätt fisksås och lite mer ostronsås)
2tsk röd currypasta
cashewnötter
Gör så här:
Skär kycklingen i stora bitar. Stek först på hög och sedan på medelvärme
i rapsolja. Salta och peppra. Hacka lök och vitlök och tillsätt dessa. Finhacka
chilli och ingefära och tillsätt desa. Häll i kokosmjölk, grönsaker och rivet
limeskal. Tillsätt thaifond och röd currypasta. Koka i wok i 15 till 20 minuter.
Servera med ris. Obs, var noga med att göra iordning alla grönsaker först
och lägg dom i woken i rätt ordning, beroende på hur lång tid de behöver
på sig för att bli mjuka. Vitkål först etc. Smaklig måltid.

0