som får koka i porteröl. Det blev väldigt god smak och något som jag tänker
göra igen. Receptet kommer ifrån www. tasteline.com. Nästa gång kommer
jag nog dock att göra lite tjockare skivor med potatis eftersom dom den här
gången typ kokade sönder helt. Något jag också lärde mig var att det lätt
kokar fast i botten, så det är viktigt att röra om med jämna mellanrum.


Ingredienser (4port.)
500g nötkött, innanlår (jag använde nötrulle)
4st gula lökar
12 st potatisar
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
2 st köttbuljong
3 dl vatten
33 cl porteröl
1 st lagerblad
2 msk persilja
Gör så här:
Bryn köttet i smör i omgångar på ganska stark värmen så att det får färg
men inte mer. Skala och skiva löken. Fräs den lätt i smör. Skala och skiva
potatisen.
Blanda potatis, kött och lök i en gryta. Salta och peppra. Lös upp buljongen
i vatten. Tillsätt buljong, porter och lagerblad i grytan. Låt koka på svag
värme under lock tills potatisen är mju och köttet mört, 40-50 minuter.
Strö över finklippt persilja. Servera direkt ur grytan med inlagd gurka,
rårörda lingon och en sallad.

0