matlust
Potatisbullar med stekt ägg och rårörda lingon
Det här tycker jag är ett gott alternativ till vanliga pannbiffar eller köttbullar. 
Det är ägg i potatisbullarna och om man steker ett vid sidan om också så 
blir det tillräckligt med protein. Det passar också bra att äta vikålssallad till 
(pizzasallad). Receptet från www.tasteline.com



Potatisbullar: (4port.)

12 potatisar
1 ägg
1 äggula
0,5 dl vetemjöl
salt och peppar
smör

Gör så här:
Pressa den kokta potatisen. Blanda i ägget och äggulan. Salta och peppra. 
Forma smeten till en längd. Dela i 8 bullar. Lägg mjölet på ett fat och vänd 
bullarna i mjölet. Stek dem i smör, de ska bli gyllenbruna. 



Pizzasallad: (4port.)

1 litet vitkålshuvud
2 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så 
här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en 
mortel. Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.n Häll över 
olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av 
ovanstående ingredienser efter smak. Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn 
innan servering, men minst 2 timmar.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress