Det är ägg i potatisbullarna och om man steker ett vid sidan om också så
blir det tillräckligt med protein. Det passar också bra att äta vikålssallad till
(pizzasallad). Receptet från www.tasteline.com


Potatisbullar: (4port.)
12 potatisar
1 ägg
1 äggula
0,5 dl vetemjöl
salt och peppar
smör
Gör så här:
Pressa den kokta potatisen. Blanda i ägget och äggulan. Salta och peppra.
Forma smeten till en längd. Dela i 8 bullar. Lägg mjölet på ett fat och vänd
bullarna i mjölet. Stek dem i smör, de ska bli gyllenbruna.
Pizzasallad: (4port.)
1 litet vitkålshuvud
2 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så
här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en
mortel. Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.n Häll över
olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av
ovanstående ingredienser efter smak. Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn
innan servering, men minst 2 timmar.

0