Köttfärsbiffar med grönsakspuré
Igår lagade jag ett nytt recept med köttfärsbiffar och till det en grönsakspuré
gjord på blomkål och broccoli. Det blev gott men jag hade i något för lite salt
i både purén och biffarna.


Köttfärsbiffar med grönsakspuré
Ingredienser:
Grönsakspuré
1 st blomkålshuvud(en)
1 st broccolibukett
0,5 dl crème fraiche
salt och peppar
Köttfärsbiffar
1 st gul lök(ar)
1 st morot/morötter
400 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl crème fraiche
2 msk smör
Till servering
sallad, blandad grön, t ex rucola och maché
1 knippa(en) gräslök, färsk
Gör så här:
Dela blomkålshuvuet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka,det tar cirka 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med.
Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör
ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka
löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar
och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i
smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida. Servera biffarna med mos
och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.
Kommentarer
Trackback