Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Igår lagade jag ett nytt recept med köttfärsbiffar och till det en grönsakspuré 
gjord på blomkål och broccoli. Det blev gott men jag hade i något för lite salt 
i både purén och biffarna.

Grönsaksröra

Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Ingredienser:

Grönsakspuré

1 st blomkålshuvud(en)

1 st broccolibukett

0,5 dl crème fraiche

salt och peppar

 

Köttfärsbiffar

 

1 st gul lök(ar)

1 st morot/morötter

400 gram nötfärs

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

0,5 dl crème fraiche

2 msk smör

 

Till servering

 

sallad, blandad grön, t ex rucola och maché

1 knippa(en) gräslök, färsk

 

 

Gör så här:

Dela blomkålshuvuet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, 
det tar cirka 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med. 
Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör 
ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka 
löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar 
och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i 
smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida. Servera biffarna med mos 
och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0