Hallogrottor
Nyligen bakade jag kakor. Först ut var hallongrottor. Jag har gjort

Fyllning:
dem två gånger men inte fått till dom riktigt som jag vill ha dem.
Jag gör dom för stora, dom jäser ganska mycket i ugnen så jag
måste göra dom mindre. Sylten jag har använt har varit lite för
lös, nästa gång ska jag använda en som är fastare. Men dom blev
väldigt goda. Här kommer receptet (från www.ica.se)

Hallongrottor
Ingredienser:
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
1 dl fast hallonsylt
Gör så här:
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman
till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund
i kylen blir den lättare att hantera. Forma sedan degen till valnötsstora
bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka
i lite sylt. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman
till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen
blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen
på 200°C. Lägg i muffinsformar på plåtar.,Gör en fördjupning i varje kaka och
klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna på galler.
Kommentarer
Postat av: Mia
Det ser supergott ut allting! Jag mejlar mitt favvohallongrottrecept till dig. Till och med min mormor tycker att det är bra, och hon är nästan 90 och klagar på alla recept.
Trackback