Kanelbullar
Sen var det dags för kanelbullar. Bullarna blev jättebra, över förväntan.
Rör samman fyllningen. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och
Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i
(receptet från www.tasteline.com)


Kanelbullar
Ingredienser:
- mjölk, 5dl
- jäst, för söta degar, 50 gram
- strösocker, 1,5 dl
- salt, 0,5 tsk
- kardemumma, malen, 1 tsk
- vetemjöl, 15-16 dl
- smör, rumstempererat, 125 gram
- ägg, till pensling, 1 st
- pärlsocker, till garnering
Fylllning:
- smör, 125 gram
- strösocker, 1,5 dl
- kanel, mald, 2 msk
Gör så här:
Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke.
Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men
Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men
spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en
smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek,
cirka 30 minuter.
Rör samman fyllningen. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och
arbeta samman den. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta,
ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan.
Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut
degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan
och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje
remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i
mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
Kommentarer
Trackback